Bebeklerin diş çıkarma dönemleri genellikle zor geçer.Bebekten bebeğe bu dönemin etkileri değişiklik gösterir. Bazı bebekler sakin atlatırken,bazıları da aşırı huzursuz, sıkıntılı geçirir.
Bebeklerde 3.aydan başlayarak diş çıkarma belirtilerigörülür. Bazen ilk dişler hemen çıkar, bazen de ileri dönemlerde çıkabilir. Herdönemde bebekler, dişlerini kaşıma ve rahatlatma ihtiyacı duyar. Bu ihtiyaç ilkdişin çıkmasının ardından 2. 3. ve diğer dişlerin çıkmasıyla devam eder.
Bebeklerde 6-7 aylıkken diş çıkmaya başlar, bazı bebeklerde3-4 aylıkken çıkabilir. Dişlerde kabarma, kaşıntı, ağızdan salya akması dişçıkarma belirtileridir. Bebekler ellerini sürekli ağzına götürüp kaşımakisterler. Nesneleri ağızlarına götürmeleri içgüdüsel bir davranıştır, diş çıkarmadöneminde diş etlerini rahatlatmak için bunu sıklıkla yaparlar. Dişkaşıyıcıları, dişetlerindeki kaşıntıyı ve sancıyı hafifletmede kullanılır.Yumuşak diş kaşıyıcıları bebeğin diş ve damak yapısına zarar vermez. Kaşıntınınverdiği gerginliği yatıştıran dişlikler, bebeği sakinleştirmeye yardımcı olur.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.